Kik vagyunk?


Önkéntesek

Más-más végzettségünk és különböző életállapotunk miatt (egyedülálló, párkapcsolatban élő, jegyes, házas, papnövendék, pap, megszentelt életű) sokféle nézőpontból foglalkozunk a témával és keressük az igazságot. Nem vagyunk mind képzett teológusok, de olyan fontosnak tartjuk ezt a tanítást, hogy folyamatosan képezzük magunkat.

Miért csináljuk? Mindezt azért tesszük (teljesen önkéntes alapon), mert nagy, legtöbben "sorsfordító" kincsnek érezzük Szent II. János Pál pápa ezen tanítását, s szeretnénk ezért egyre teljesebben megismerni és másokkal is megismertetni a megtestesülés és a megváltás misztériumát – vagyis azt, hogy mire hív mindannyiunkat a Jóisten.

Történetünk

2008-ban Roska Péter atya indításával imacsoportként alakultunk meg. Azért kezdtünk el imádkozni, hogy megtaláljuk annak módját, miként lehet segíteni a fiatalokat a szexuális tisztaság értékének felismerésében.

Időközben imacsoportunk kicsit átalakult és gyarapodott. 2009-ben néhányan kijutottunk a Dublin közelében megrendezett 3. Nemzetközi Test Teológiája Szimpóziumra, ami után úgy döntöttünk, hogy mi is elkezdjük a test teológiáját rendszeresen olvasni és közösen átbeszélni, -feldolgozni.

2012-ben hárman részt tudtunk venni a Bécs közelében működő, II. János Pál által alapított International Theological Institute szervezésében megrendezett 3 napos "Vocation to love" lelkigyakorlaton - ez adott nekünk végső bátorítást, hogy mi is hasonló módon próbáljuk meg átadni a Test teológiája tanítását másoknak.

Vezérfonalul az amerikai – e szakirányban képzett teológus – Christopher West angol nyelvű előadássorozatát és a magyarul megjelent A test teológiája kezdőknek című könyvét választottuk. Így egy pár hónapos közös tanulási időszak következett. És idővel már úgy éreztük, hogy most már valóban jó lenne ezekről a minket gazdagító "gyöngyszemekről" másoknak is beszélni.

Ezért 2013-ban megkezdtük a konkrét lelki program kidolgozását. 2014. január utolsó hétvégéjén a Városmajori Jézus Szíve Plébánia "emeleti termében" kb. 25 résztvevővel és 6 szervezővel megvalósult "a nagy álom", az első TESTTEO' hétvége. Azóta minden évben több hétvégét is szerveztünk, nem csak Budapesten. A résztvevők közül néhányan csatlakoztak a stábhoz, hogy a feladatok megosztásával minél gyakrabban meg lehessen szervezni ezt a lelki hétvégét. Jelenleg kb 30-an vagyunk aktív tagok, de a csapat folyamatosan bővül.

A nagy érdeklődésre való tekintettel arra törekszünk, hogy minél gyakrabban szervezzünk TESTTEO' hétvégéket. Ezen kívül számos egyéb felkérésnek is megpróbálunk eleget tenni. Jártunk már középiskolákban lelki napot tartani, nyári táborokban, közösségek esti alkalmain beszéltünk Szent II. János Pál pápa csodálatos tanításáról.

2016 őszén elkezdtünk kidolgozni egy középiskolásoknak szóló hétvégét is Testünktől Vágyainkig címmel. Azért éreztük ezt fontosnak, mert a hétvégéinken résztvevő 18+ korosztálytól gyakran kaptuk azt a "visszajelzést", hogy milyen kár, hogy erről a témáról nem korábban hallottak így... Mert akkor sok fájdalomtól megkímélhették volna magukat. Illetve szívesen ajánlanának ilyen programot fiatalabb testvéreiknek is.

Azóta már több alkalommal, számos lelkes résztvevővel megrendezésre kerültek ezek a hétvégék is - és nagy örömünkre továbbra is elérhetőek az érdeklődők számára.

A Stáb


Babos ÁronBernáthné Trombitás Dóra


Gálné Babos FruzsinaGál TiborMakk Dániel


Makkné Kende Adrienn


Nagy BenedekNagyné Fazekas BorbálaOlajos Edit (Ditti)


Oltványi AnnaOltványi LászlóRiesz DomonkosSchaffler ÁgnesSzádeczky-Kardoss GézaSzádeczky-Kardoss MagdiVadász KingaVarga Emese TerézVarga Gergő Zoltán