Merjünk hinni a csodákban, és imádkozzunk

2018.11.07 00:08

Október végén meghívást kaptunk a Kaposvári Egyházmegye fiataljaihoz, így a legutóbbi Testteó hétvégét Bárdudvarnokon tarthattuk az idilli környezetben található Porta Pacis lelkigyakorlatos házban.
Hatalmas ajándék volt számunkra, hogy a vasárnapi szentmisét Varga László püspök atyával ünnepelhettük! Laci atya rég óta foglalkozik Szent II. János Pál pápa tanításával, könyvet is írt a test teológiájáról -szeretettel ajánljuk a kétkötetes írást, melynek címe: Testünk, a szeretet tanúja. Prédikációjában arra hívott, hogy merjünk hinni a csodákban, és imádkozzunk. Igaz, ez „kockázatos” vállalkozás, hiszen ha bekövetkezik a csoda - és a legnagyobb csoda a szív megtérése -, már nem élhetünk úgy, „mintha mi sem történt volna”! A prédikáció meghallgatható itt.

Püspök atya a szentmise végén humorosan, de mégis komolyan szívünkre helyezte: „Keresztényként az az égő, hogy nem égünk”! Vagyis merjünk olyan lángoló szeretettel szeretni, ahogyan a mi szerelmes Istenünk szeret! Nagy kegyelem volt számunkra, hogy találkozhattunk vele!

Köszönjük a Kaposvári Egyházmegye felkérését, a Testteó hétvégéről itt olvasható egy kis ízelítő.